Nieuw Caledonie - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Lisanne Hekman - WaarBenJij.nu Nieuw Caledonie - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Lisanne Hekman - WaarBenJij.nu

Nieuw Caledonie

Blijf op de hoogte en volg Lisanne

07 Januari 2013 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hallo!

De eerste maand van mijn reis zit er alweer op!
De tijd gaat echt heel snel, ik heb helemaal niet het gevoel dat ik al zo lang weg ben van huis.
De afgelopen maand heb ik dus doorgebracht in Nieuw Caledonie bij mijn oom en tante. Ik zal jullie even een samenvatting geven van wat ik allemaal heb gedaan.

Nadat ik mijn laatste blog had geschreven, werd het weer nogal slecht en regende het heel veel. Dat was best wel jammer, want heel veel kun je dan ook niet doen. Ik ben nog wel het centrum van Noumea in gegaan. Dat is de hoofdstad van Nieuw Caledonie. Het centrum is eigenlijk vrij klein, bijna een dorpje en niet zo bijzonder. Er was wel een heel leuk plein met een marktje en minikermis.
Toen het mooier weer werd ging ik samen met Rob Mont Dore opwandelen. Dat is een berg. Waarschijnlijk was het een van de grootste inspanningen van de afgelopen 5 jaar voor mij. Mijn voornemen voor 2013 is aan mijn conditie werken, haha.
Het was wel echt een hele leuke ervaring!
Dat was trouwens niet de enige wandeling die ik heb gedaan, want ik ben later ook nog samen met Rob en Carla een hele dag wezen wandelen, en 's avonds sliepen we in een klein hutje op een houten vloer. Het was een hele mooie wandeling langs coole strandjes, langs en door riviertjes en beekjes door een oerbos en langs een waterval!

Verder heb ik ook nog wat culturele dingen gedaan.
We gingen bijvoorbeeld naar Fort Teremba. Dat is waar vroeger Franse gevangenen naartoe werden gestuurd om te werken en voor de rest van hun leven opgesloten te zitten.
Ook ben ik nog naar het Tjibao centrum geweest. Dat is een soort cultureel centrum met allemaal Kanakse (zeg maar de aboriginals van Nieuw Caledonia) kunst.

De laatste week had ik weer een beetje pech met het weer. Er dreigde namelijk een cycloon aan te komen! Blijkbaar trek ik dat soort dingen aan want nog maar een paar maandjes geleden was ik in New York met orkaan Sandy!
Maar toen de cycloon bij Nieuw Caledonie aankwam was het al geen cycloon meer, maar een tropische depressie. Wel alsnog heel slecht weer dus de plannen van de laatste week (zoals kamperen) gingen niet door.

Ondanks het weer was het een hele leuke maand en een goed begin van mijn reis. Inmiddels ben ik alweer terug in Auckland! Vanuit het vliegtuig hier naartoe had ik een heel mooi uitzicht over Cape Reinga, waar ik straks ook nog echt naartoe ga.
Over een paar daagjes ga ik echt beginnen met rondreizen. Ik ben heel benieuwd wat ik allemaal mee ga maken!

• 09 Januari 2013 - 10:01

Sterre:

Wat een leuk blog!! Ik ga lid worden!:

• 09 Januari 2013 - 10:01

Sterre:

• 13 Januari 2013 - 13:14

Jannie Teunissen-zonhoven:

Hallo Lisanne,leuk om weer eens iets te horen, volgens mij heb je er weer zin in om verder te reizen, hoe leuk je het ook hebt gehad bij Rob en Carla. Jammer dat het weer zo tegen zat, is het in Nieuw-Zeeland beter? Hoe reis je nu? gaat alles met openbaar vervoer of lift je wel eens.Heb je al nieuwe mensen ontmoet, wat een vragen he? Hier is het momenteel een beetje winter, het vriest ook overdag en volgende week kunnen de kinderen schaatsen volgens de weermannen, er is ook wat sneeuw gevallen en dat geeft een mooi winters gezicht. Opa heeft pillen gekregen waardoor hij zich wat beter voelt en dat zijn leven iets veraangenaamt.Heb je al veel foto's genomen, misschien kan je er een paar opzenden. Liefs en tot de volgende keer, oma en opa