Eerste maand Nieuw Zeeland
Blijf op de hoogte en volg Lisanne
12 Februari 2013 | Nieuw Zeeland, Wellington
Hallo!
Aangezien ik nu alweer meer dan een maand in Nieuw Zeeland zit, dacht ik dat het wel weer tijd werd om een blog te schrijven. Ik zal een kleine samenvatting geven van mijn reis tot nu toe.
Daar gaat ie dan:
De eerste week ben ik in Auckland gebleven. Eigenlijk wou ik daar niet zo lang blijven, maar Louise kwam bijna naar Nieuw Zeeland en het leek me heel leuk om haar nog even te zien. En uiteindelijk was het een hele leuke week.
Ik heb allemaal voor mij nieuwe dingen gedaan. Zoals voetballen.
Na een dagje met Louise en Sterre te hebben opgetrokken en naar de hobbit te zijn geweest, werd het tijd om echt rond te gaan reizen.
Eerste stop: Paihia. Dat is een klein dorpje aan de Bay of Islands (zoals de naam zegt is dat een baai met heel veel eilandjes) en ligt in het noorden van Nieuw Zeeland. Het was supermooi weer en ik kon dus lekker op het strand liggen met mooi uitzicht.
Met mensen die ik in mijn hostel had ontmoet, ben ik naar Cape Reinga gegaan. Dat is bijna het uiterste noorden van Nieuw Zeeland en je kunt er twee zeeen op elkaar zien botsen. Als het mooi weer is tenminste, want toen ik er was, was er zoveel mist dat je bijna niets kon zien. Gelukkig klaarde het na een tijdje toch nog een beetje op!
Daarna gingen we ook nog met een soort surfboards van zandheuvels af sleeen. Sandboarden noemen ze dat geloof ik.
Toen was het tijd om weer naar het zuiden af te reizen! Na een kleine tussenstop in Auckland, ging ik naar Rotorua. Rotorua is heel cool, want er is heel veel thermal activity. Dus het stinkt er altijd naar rotte eieren. Maar daar raak je wel aan gewend! Ook zijn er rondom Rotorua heel veel Maori dorpjes ed.
Met twee meisjes die ik in mijn hostel had ontmoet, Jenna en Margriet, ging ik naar Wai-O-Tapu, thermal wonderland. Daar kon je geisers en groene en helderblauwe kokende meren zien. Cool he?
Na Rotorua ging ik naar lake Taupo, en daar heb ik samen met Jenna en Margriet geskydived! Dat was echt super mega fantastisch geweldig!
Ook heb ik samen met hun de Tongariro crossing gedaan. Dat is een 7 uur durende wandeling door Tongariro national park. Dat is waar Mordor is opgenomen en we liepen dan ook langs Mt Doom!
Helaas moesten we op de helft van de wandeling terugkeren, want een paar maanden geleden is een van de vulkanen in het park uitgebarsten, en het is nog te gevaarlijk om de hele crossing te doen.
Omdat ik in korte tijd toch wel heel veel geld had uitgegeven, besloot ik om na Taupo naar Wellington te gaan en daar een baan te zoeken.
In Wellington heb ik de Sevens meegemaakt. Dat is een belangrijk rugby evenement en het wordt hier een beetje gevierd zoals carnaval bij ons.
Op straat liepen dus allemaal verklede dronken mensen. Heel grappig.
Ik moest tijdens de Sevens wel op een matras in de buitenlucht slapen, want ieder hostel was volledig volgeboekt en dat was mijn laatste redding. Gelukkig mocht ik daarna weer gewoon op een slaapzaal slapen!
Ook heb ik in Wellington mijn verjaardag gevierd! Het was heel leuk, aangezien ik nu ongeveer twee weken in hetzelfde hostel ben en er dus ook veel mensen ken. En op mijn verjaardag zelf heb ik geheel volgens traditie appelkruimeltaart gebakken en pizza gegeten.
Ik heb trouwens ook een baan gevonden! Ik werk in een biologisch restaurant. Heel leuk dus, maar ik heb nog een baantje nodig om echt wat geld te gaan verdienen (nu geef ik meer uit aan accomodatie en eten dan ik verdien) dus daar ben ik nu mee bezig.
Voorlopig blijf ik nog wel even in Wellington, en waarschijnlijk ga ik ergens in maart naar het zuidereiland.
Dit was dan een kleine samenvatting van wat ik de afgelopen maand heb meegemaakt, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!
Daar gaat ie dan:
Ik heb allemaal voor mij nieuwe dingen gedaan. Zoals voetballen.
Op straat liepen dus allemaal verklede dronken mensen. Heel grappig.
12 Februari 2013 - 14:33
Papa:
Lisanne,
Super leuk om te lezen!
Dikke knuffel,
Papa -
14 Februari 2013 - 01:43
Sterre Marjolein :
Wat leuk om te lezen! ik werk nu ook, en ook in een biologische shop!! grappig;) zaterdag is mijn laatste werkdag en dan ga ik weer verder reizen! Misschien zie ik je wel in wellington!!X -
07 Maart 2013 - 10:16
Robert Baarda:
Hey Lisanne, leuk om je verslag over je avonturen te lezen en veel plezier nog!